Niet langer samenwoners
Hij belde vanuit de auto. Het gesprek was moeilijk te volgen, deels door de omgevingsgeluiden en deels door zijn opgewonden stem. Gehaast vertelde hij zijn verhaal. Samenwonen met zijn vriendin ging niet langer. Twijfels over de zorg van hun dochter van amper 1 jaar en waar te wonen. Zijn partner wilde alleen verder in de gezamenlijke koopwoning met de dochter, want hij kon het vanuit de WW toch niet betalen. Hoe nu verder?
Samenwonen en uit elkaar gaan lijkt heel eenvoudig, maar dat is niet altijd het geval. Als er een samenlevingscontract bestaat zul je je aan de rechten en plichten moeten houden die je samen hebt vastgelegd. Of als je samen een koophuis hebt, zullen er afspraken moeten worden gemaakt over het verdelen van de woning. En heb je samen minderjarige kinderen, dan ben je als ouder onderhoudsplichtig en is er van rechtswege een ouderschapsplan vereist.
Daarnaast kunnen er nog meer onderwerpen spelen. Zijn er gezamenlijke pensioenafspraken gemaakt, bestaat er een testament? Heeft de vader het kind erkend en heeft hij gezag over het kind? Hoe zit het met de inboedel?
Als antwoord op de vraag “Hoe nu verder?” adviseerde ik hem om in gesprek te blijven met zijn vriendin en daarbij het belang van hun kind voorop te stellen. Al eindigt je relatie, je blijft tenslotte mede-ouder voor de rest van je leven.
Duizelt het je voor de ogen en kom je er samen als samenwoners niet uit, laat je dan door mij als scheidingspecialist professioneel begeleiden in maken van duurzame afspraken.
Ga je uit elkaar en wil je weten waar te beginnen? Wil je geïnformeerd worden naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie? Neem dan contact met mij op voor een kosteloos informatiegesprek.
Voor meer informatie:
Marcel Mediation
Marcel Kuipers
ADR Scheidingsspecialist en familiemediator
06-28258815
mailto:info@marcelmediation.nl