(Ge)strand heb je zelf in de hand

Ben je onlangs gescheiden en wil je met je minderjarige kinderen even bijkomen aan het strand in het buitenland? Hou er dan rekening mee dat je bij een grenscontrole moet kunnen aantonen dat je toestemming hebt van je mede-ouder. Zonder toestemming met een minderjarig kind naar het buitenland reizen, is internationale kinderontvoering.

Met het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland’, te downloaden via rijksoverheid.nl, kun je aantonen dat je toestemming hebt van de medegezaghebbende ouder. Zo voorkom je dat je al bij de grens bent gestrand.

En wat nu als de andere ouder, onwetend, geconfronteerd wordt met dit formulier en dit niet wil ondertekenen? Dit is een voorbeeld van de vele onderwerpen die, in de haast om een scheiding snel te regelen, vaak worden vergeten bij het opstellen van een ouderschapsregeling.

Als Scheidingsspecialist bespreek ik deze en vele andere scenario’s, die na de scheiding kunnen voorkomen, tijdens mijn begeleiding. Door dit van tevoren te bespreken en afspraken hierover vast te leggen in een maatwerk ouderschapsregeling, worden veel misverstanden en irritaties voorkomen.

Ook geïnteresseerd in maatwerk bij scheiding en wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie, neem dan contact met mij op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie:
Marcel Mediation
Marcel Kuipers
ADR Scheidingsspecialist en familiemediator

06-28258815
mailto:info@marcelmediation.nl

https://marcelmediation.nl