Denk niet wit, denk niet zwart..

Zwart-wit denken is iets wat ik vaak bij mij aan de gesprekstafel waarneem. Ex-partners die elkaar zwart proberen te maken en alleen hun eigen waarheid zien. Gedrag wat in de emotie van het moment begrijpelijk is.

In die emotie wordt vaak in eigen belang gehandeld en vergeten wat dit voor een effect op de kinderen heeft, ondanks dat ze als ouders het beste met de kinderen voor hebben.

Ik stel dan ook altijd de vraag “Wat wil jij zijn na je scheiding? Ex-partner of mede-ouder? Wil je blijven ruziemaken en kibbelen met je ex-partner? Of wil je mede-ouder zijn? Met de ander die ook levenslang de ouder is en blijft van jullie gezamenlijke kinderen?”

De keuze die je hierin maakt is belangrijk voor het welzijn je kinderen. Want mocht je blijven ruziemaken, dan is de kans groot dat de kinderen negatieve gevolgen overhouden van de scheiding.

Dus

Hoe zou jij later door je kinderen herinnerd willen worden na je scheiding? Wie blijft er in je hart?

Ga je uit elkaar en denk je niet wit en niet zwart, maar in de kleur van je hart? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in jouw specifieke situatie, neem dan gerust contact met mij op voor een kosteloos kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie:
Marcel Mediation
Marcel Kuipers
ADR Scheidingsspecialist en familiemediator

06-28258815
mailto:info@marcelmediation.nl

https://marcelmediation.nl